usgym.nl

Robotica

Robots zijn overal om ons heen: in de meeste eenvoudige vorm van een slagboom die opengaat als we onze auto evoor rijden, tot complexe artificiële intelligente robots die ons helpen het huishouden te doen, voor ons kunnen autorijden of een operatie aan de andere kant van de wereld uit kunnen uitvoeren. 

In dit keuzevak maak je in het eerste jaar kennis met de beginselen van de robotica. We bespreken en analyseren bestaande en zelfgebouwde systemen. Naarmate je kennis groeit op het gebied van robotica duiken we geleidelijk in de wereld van het programmeren. Door middel van een Arduino Microcontroller leer je je eerste interactieve projecten bouwen. 

In het tweede jaar vergroot je je kennis op het gebied van programmeren en robotica door aan diverse projecten te werken. Je leert echte robotica bouwen waar sensoren worden uitgelezen en motoren worden bestuurd zoals jij het programmeert. Aan de hand van duidelijke voorbeelden worden de projecten steeds complexer, interactiever en intelligenter. We gaan werken met robotarmen om objecten op te rapen en rijdende robots die zelf objecten ontwijken. 

In het derde jaar leer je hoe je van een idee naar een concreet product gaat. Hierbij gaan we, naast het programmeren en het bouwen van elektronische circuits, in op het solderen en maken van printplaten, inbouwen en afwerken van voltooide roboticaprojecten. 

Ben jij altijd iemand die van alles uit elkaar haalt om te zien hoe iets werkt? Kom dan bij dit vak leren hoe je zelf iets elektronisch kan maken!