usgym.nl

Homerusprogramma

Op het USG heb je de mogelijkheid om naast het reguliere programma wat extra's te doen. We noemen al die extra activiteiten samen het Homerusprogramma. Iedereen kan hier aan deelnemen; je hoeft níet hoogbegaafd te zijn, je hoeft níet alleen maar hoge cijfers te scoren en hoeft ook níet in alle vakken goed te zijn. Iedereen die het leuk vindt om bezig te zijn met iets wat je ontzettend interessant en uitdagend vindt, krijgt daar de mogelijkheid voor. Je leert op die manier waar jouw talenten liggen maar ook op welke gebieden je je nog ontwikkelen kunt. 

Er is een heleboel te kiezen;

  • Er zo'n 25 verschillende leerlingverenigingen, van dans tot debatteren, van schaken tot tuinieren en van toneel tot het technisch team.
  • Je kan meedoen met het HPG(jr) programma: leerlingen gaan onder schooltijd werken aan een zelfgekozen project.
  • Er is U-talent(jr): voor leerlingen die gek zijn op de bèta-vakken.
  • Kies een extra vak in klas 1: Robotica of Spaans.
  • Je kan meedoen met Global Studies: een internationale leerroute vanaf klas 3.
  • En nog veel meer.

Heb je vragen over het Homerusprogramma, stel dan je vragen hiernaast aan Hans. Of neem een kijkje op onze website om meer informatie over het Homerusprogramma op te zoeken als je dat leuk vindt.

Een van de leerlingverenigingen is Lampomene. Dit is de toneelvereniging. Afgelopen schooljaar hebben zij in plaats van een voorstelling in de schouwburg een film gemaakt! Hieronder vind je het filmpje.

Een andere vereniging is Patrilles. Patrilles is de GSA (Gender and Sexuality Alliance) op het USG. Wij houden ons bezig met de acceptatie van LHBT+-ers en het bewustzijn rond deze gemeenschap. LHBT+ staat voor Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel en Transgender, en de + staat voor alle identiteiten en geaardheden. We houden ons vooral bezig met een aantal belangrijke dagen: International Coming Out Day, Paarse Vrijdag en International Day of Silence. Daarnaast zijn we een aanspreekpunt voor vragen en problemen en proberen we een veilige omgeving te creëren hier op school en binnen de vereniging. Hieronder een aantal foto's van deze vereniging.

Patrilles