usgym.nl

Grieks

De Grieken leefden duizenden jaren geleden in wat nu Griekenland heet, maar ook in het zuiden van Italië en in het westen van het huidige Turkije. Ze handelden heel veel met allerlei volkeren en namen ook veel van hen over: onder meer sterrenkunde en wiskunde van de Babyloniërs.

De taal van de Grieken is natuurlijk behoorlijk veranderd als je het vergelijkt met het moderne Grieks. Het lijkt dan ook niet meer nuttig om het oude Grieks te leren op bijvoorbeeld een gymnasium, maar niets is minder waar. Door het oude Grieks te leren, leer je meer dan je denkt!

In klas 1 leer je het Griekse alfabet lezen en schrijven. Dat is een hele klus, maar wel een leuke! Stap voor stap leer je Griekse woorden en zinnen lezen en vertalen. Daarnaast ga je ook aan de slag met de Griekse cultuur. Je leest prachtige verhalen over de Griekse goden en leert wat de symboliek is in deze verhalen. Wat uit deze verhalen is vandaag de dag nog steeds van belang? Je leest later ook gedichten en toneel, verhalen uit de geschiedenis en filosofie.

Je maakt ook kennis met de Griekse bouwkunst en beeldhouwkunst. Nog steeds nemen architecten en kunstenaars veel van de Griekse voorbeelden over in hun werk. Kijk ook eens naar het logo van het USG!

 

DE LESMETHODE ARGO klas 1

Wil je inzien hoe de methode eruit ziet? Hieronder zie je een voorbeeldpagina van het lesboek, het hulpboek alfabet en het hulpboek eerste grammatica.

 

Hieronder vind je een leuk filmpje, een aantal bestanden waarin je meer kunt vinden over wat we leren bij Grieks, een opdracht om je naam in het Grieks te schrijven en je kan twee quizhes doen!

Klik hier voor quizje 1!

Klik hier voor quizje 2!

 

De lesmethode