usgym.nl

Engels

Elke leerling op het USG krijgt Cambridge Engels. Je krijgt dan eigenlijk engels in het engels. Best lastig in het begin maar je leert er wel heel goed engels door lezen, spreken en schrijven! Cambridge Engels leidt op voor een internationaal erkend certificaat, waar je in klas 5 of 6 buiten school een examen voor kan doen. Als je wilt studeren in het buitenland of aan één van de University Colleges in Nederland, kan het hebben van zo'n certificaat een voordeel zijn. Ook bij reguliere universiteiten worden de lessen steeds meer in het Engels gegeven. Daarnaast helpt het je als je later gaat solliciteren bij bijvoorbeeld internationaal georiënteerde bedrijven.

Het leren van deze taal doe je op heel veel verschillende manieren. Je moet natuurlijk woordjes leren en grammatica snappen maar dat doe je op een leuke manier; je spreekt zoveel mogelijk engels in de les en krijgt ook spreeklessen in kleine groepen, je schrijft gedichten en verhalen in het engels, je moet presenteren in het engels, je leest engelse boeken, je leert solliciteren in het engels, je schrijft een engels recept (en maakt dat gerecht ook om in de klas op te eten), je pluist de engelse literatuur uit en nog veel meer! 

Een ontzettend uitdagend en leuk vak dus!

Meer informatie over hoe engels op het USG eruit ziet en leuke oefeningen en filmpjes van werk van leerlingen vindt je door hieronder te klikken.

Informatie engels